Åpent 24/7 for medlemmer!

post@mtok.no

55 10 34 20

Nakkebrudd + styrketrening!

Endringer i livet kan inntre relativt kjapt, enten man strekker en muskel eller påfører seg et nakkebrudd. I Vidar sitt tilfelle var det et relativt komplisert nakkebrudd. Utrolig nok ble han ikke lam fra nakken og ned, og kirurgene mente at han hadde «griseflaks». Etter kunstig koma og operasjon på 6,5timer, ble nakken forsterket med bolter og stag.

 

Vidar var interessert i å vite hva han kunne utføre av trening uten å påvirke nakkebruddet. Han var raskt ute og gikk korte turer under kontrollerte former. Etter fire uker fikk han klarsignal fra fysioterapeut å begynne med styrketrening. Da meldte Vidar seg inn i moment, og kjøpte PT timer med Karoline.

Karoline gjennomgikk epikrisen og så bilder av skruer og stag i nakken. Deretter satt hun sammen et treningsprogram som ikke forstyrret nakken.

Målet: Ryggen skal være sterke enn før ulykken og Vidar skal være i toppform til off-piste kjøring i alpene i januar 2020.

 

Vidar merket kjapt at styrketreningen var til stor hjelp. Både mentalt og fysisk var det en skikkelig boost! At han kunne starte med kontrollert opptrening innenfor gitte rammer og med nakkekrage, var uten tvil en av grunnene til at han 1 måned senere kunne vende tilbake til sin arbeidsgiver. Vidars tips til andre som får alvorlige skader er å komme i gang med trening så fort som mulig for å unngå at opptreningen skal bli for tung og langdryg!

     

Moment har hyggelige og hjelpsomme fysioterapeuter og personlige trenere som villig rettleder for å sikre at øvelsene blir utført korrekt i forhold til skadebildet.

 

Takk til Vidar for hans historie!