Åpent 24/7 for medlemmer!

post@mtok.no

55 10 34 20

Norseman 2019 – Arild’s opplevelse!

Først og fremst:

«Dette er kanskje den mest slitsomme opplevelsen jeg har hatt noen gang.

Norseman 2019 hadde ikke vært mulig å gjennomføre uten et fantastisk support team; Sjur, Birte, Ane og vennepar som kom veien fra paris i Frankrike for å nevne noen.

Alle dere som har sendt «heia meldinger» og gitt kommentarer å støtte underveis for å hjelpe og dra lasset!» – Arild.

 

Lørdag 3.August 2019 kl 05:00, gikk startskuddet fa Fergen i Hardangerfjorden.

Temperaturen i vannet var rundt 11 grader.

Det var en svømmedel som overrasket Arild positivt, og det var tydeligvis andre som også hadde en god dag i vannet, for det Arild regnet som en god tid, var visst ikke så god tid på dette felte allikevel.

Han kom inn på 1:23:42 – målsetningen var mellom 1:20:00 og 1:25:00, så det var jo spott on!

Men det viste seg det var nesten helt bakerst i feltet.

 

Når det var tid for å skifte til sykkel delen er han ikke klar over plasseringen sin, han tror at han har en god posisjon ca midt i feltet.

Arild trør på innover i Eidfjord, ganske sliten og høy puls etter svømmingen, så han brukte en del tid på å dra ned igjen kroppen, for og så kunne «trøkke» på igjen.

Ved Måbødalen hadde kroppen roet seg såpass at tempoet kunne økes.

Det og holde kontroll på intensiteten med wattmåling fungerte ikke til formålet, og Arild justerte da intensiteten etter puls.

Etter en stund ble Maurset passert og han fikk da vite at han var på plass 220-ett eller annet så han husket så fint.

Forbannet reaksjon ble utfallet, men Arild tenkte likevel at han fortsetter med det han er god på, holde et godt jevnt tempo og være flink med næring. Her skrytes det av kjempegod hjelp fra support teamet.

Han fikk i seg litt næring, men ikke så mye som var planlagt i forkant. Vann ble fokus, sportsdrikk osv ble vanskelig og få i seg.

I og med at Arild lå ganske langt bak nå, måtte det gis på for å få til noe «plukking» videre mot Geilo, jevnt og trutt var fokus samt nedkjøring ettersom det var grisevarmt!

Nå med hjelp av support, begynte det å gå ganske bra. Kom seg i mål etter 180km på sykkel med tiden 7:03:47 i Austbygda ved Tinnsjøen.

      

Men nå skal det skiftes arbeid, fra sykling til løping.

«Det å gå fra sykling til løping er en kjempeomstilling fra kroppen og det hadde ikke blitt trent så mye på.. Dette var et stort sjokk på kroppen, og kroppen hadde ikke lyst og gjennomføre det den ble fortalt. Dette er jo litt rart for en kropp og hode som vanligvis er vant til å løpe.» – Arild

Arild følte seg kvalm, fikk ikke i seg nok næring, og hadde bare lyst og sette seg ned.

Mange kaller dette for «og få hammaren», og dette var ikke noe særlig start etter bare et par kilometer inn i den 42,5km lange ruten.

Kondisen var ikke eksisterende og lungene syntes ikke dette var noe gøy, hode var ikke samarbeidsvillig, men Sjur og support teamet pushet på og det hjalp!

Til slutt ble det «gågging» med en fart på 6min per km, under 10/kmt, mens planen var å bruke 5:30min per km. Det var ikke sjans i havet og komme opp i den farten sa Arild.

Men nå måtte det «plukkes» folk, Arild ligger nå på plass 150 ved inngang til «zombie-hill».

Og ved cutt-offen ble det plass nr 146. Det var bare top 160 som fikk muligheten til å ta siste etappen opp mot Gaustatoppen og få muligheten til en svart t-skjorte i stedet for hvit, som var alle etter 160.plass.

Det er fortsatt mulighet for og gi en siste innspurt for plassering, men her ble det først hvilt, spist litt chips og drukket cola.

Da kom krefter litt tilbake, og nå var det bare å holde et jevnt tempo opp stigningen.

Ifra bunnen av Gaustatoppen og til topps, var det en del slitene bein, og det er et terreng som Arild liker og gå i. Dette resulterte i masse «plukking» på vei opp, og til slutt ble det plass nr 112 av alle menn og plass 119. totalt!

Svart t-skjorte og jubel var et stolt øyeblikk på toppen!

           

Norseman Xtreme Triathlon regnes som et av verdens tøffeste triathlon, og vi er stolt over Arild som gjennomførte!

        

GRATULERER!