Proffbokser og sprinter

Blog_bilde
OPPSTART RYGGKURS
21/04/2015
nyhet-januartilbud
Januartilbud
03/01/2017

Proffbokser og sprinter

bokser_og_sprinter

Proffbokser og sprinter gjør hverandre sterkere

 

Tekst og foto : Jørgen Pettersen (knallhard sprint-trening i Høiehallen)

Det er mange måter man kan trene på. Selv om du allerede er i toppen av din idrett. Likevel, alt kan utvikles og bli bedre.

To som har funnet ut av det er Tim Robin Lihaug og Christian Marthinussen.

Møtte hverandre på toppidrettslinjen

Proffbokseren Tim Robin Lihaug har kommet langt i sin karriere allerede, tross sin unge alder på 24 år. Med 14 seire og åtte knockout har han nå blitt lagt merke til i hele bokseverdenen.

Han har også blitt ungdoms-verdensmester, Youth World Champion (WBO). Målet nå er verdensmester i boksing, uansett alder!

Christian Marthinussen har i godt voksen alder klart å komme i norgestoppen på sprint. Han er den eldste som har debutert i et NM-sprint som 31-åring. Der klarte han 5. plass i finalen.

I februar vant han 60m under Pingvinlekene på 6,99. Det feltet samlet Hordalands raskeste menn.

Siden en uke før påske har de to trent sammen daglig, både med hurtighetstrening og vekter på treningsstudio.

Første gang de to møttes var som elev og lærer på Toppidrettslinjen ved Tertnes Gymnas noen år tilbake.

Nå har de igjen funnet verdien av samarbeid!

 

DSC_6271-757x1024

Langt treningsopphold i Spania

Det er fredag før påske, midt i beste lunch-tid. Inne i lokalet på Moment treningssenter er Christian og Tim godt i gang med å løfte vekter.

– Det er en fin ting å kunne gi hverandre støtte og trene sammen mot felles mål, å bli best. Christian Marthinussen vet hva han snakker om. Som tidligere lærer ved Toppidrettslinjen på Tertnes, ansatt av Olympiatoppen Vest, har han god kunnskap om trening.

Det er spesielt hurtighetstrening som Tim Robin skal dra nytte av. Han har i en lang periode vært i Spania med sitt Team Lihaug. Trenerne hans var da Ulf Johansen, Ole Klemetsen og Lennie Lihaug. Nå har han brutt med trener-teamet og ser frem mot nye samarbeidspartnere. Les saken her Derfor bryter Lihaug med trener-teamet!

I sitt spania-opphold er det fokusert mye på mengdetrening. Lange økter og noen ganger flere om dagen. Svømming og sykkel har stått på programmet i tillegg til boksing. Det for å bli mest mulig utholdene. Han har tatt steget mentalt for å bli en enda bedre bokser.

 

DSC_6451-1024x815

Hurtighet på plass

I det «lille» oppholdet på noen uker i Bergen igjen, skal det trenes på hurtighet. All mengdetreningen må vike for spenst og fart.

Inne i Høiehallen ved Fana stadion trenes det sprint av lokale løpere. Christian Marthinussen har med seg sin egen trener, Henning Hofstad. Tim Robin er også på plass. Nå får han ekspert-hjelp av Teamet fra Norna-Salhus.

Med flere raske og hurtige økter for uken, skal Tim Robin få inn hurtighet i kroppen igjen. Den har vært satt litt på vent med mye mengdetrening på over et år.

Nå skal knockout bokseren vekkes til live med sprintøvelser. – Jeg har blitt en del tregere med så mye mengdetrening. Nå gleder jeg meg til å få kjappe, raske og spenst reaksjoner tilført kroppen igjen, sier Tim Robin.

 

DSC_6402-1024x854

Team Lihaug, Boxing VS: Norna-Salhus, Fridrett